Nieuws
1161900
Nieuws

Diefstallen in NY gestegen door Apple

De jaarlijkse misdaadcijfers in New York City laten voor het eerst sinds 20 jaar een stijging zien in het aantal diefstallen en dat is volgens burgemeester Bloomberg geheel te danken  aan Apple-gerelateerde vergrijpen.

De teller van grote misdaden in 2012 stond afgelopen maandag op 108.432 en dat zijn er 3484 meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De politie zegt in het bijzonder een enorme toename te hebben waargenomen van het aantal diefstallen van Apple hardware. Dit jaar werden liefst 3890 meer diefstallen van iPhones en iPads genoteerd dan vorig jaar. “Als je de stijging van Apple gerelateerde diefstallen weg zou nemen, dan zouden de misdaadcijfers gedaald zijn”, zo laat Marc La Vorgna, de perschef van burgemeester Bloomberg weten in de New York Times.

De trend dat Apple-gerelateerde diefstallen sneller groeien dan de algemene criminaliteit is al enige tijd gaande, ondanks dat de politie in New York er alles aan doet om de publieke bewustwording hieromtrent te verhogen. De enorme stijging van de populariteit van Apple gadgets heeft dieven talloze nieuwe doelen gegeven. "De toename van mensen in de buurt die dure apparaten bij zich dragen, is zo groot," aldus La Vorgna. "Het is iets waar we nooit eerder mee geconfronteerd zijn."