Nieuws
1161901
Nieuws

Nys: we zijn geen beesten

Sven Nys baalde na afloop van de Azencross in Loenhout flink. De Belgische veldrijder ging twee keer onderuit en vanaf de eerste ronde werd hij met bier bekogeld.

"Altijd op dezelfde plaats en ik denk door dezelfde persoon. Zeven ronden op rij. Ik weet niet of hij ook op anderen gooide, ik spreek alleen voor mezelf," aldus Nys tegenover Sporza.

Op een gegeven moment was de maat vol voor Nys en stapte hij op de biergooier af. "De ruime achterstand verschafte mij de luxe om even te stoppen. Die jonge kerel probeerde nog weg te rennen, maar hij was te dronken," zei Nys tegen Belgische media. Bekijk HIER de beelden.

"Ik vroeg hem wat hem bezielde. Hij stamelde nog sorry en probeerde zich te excuseren. Maar veel kwam er niet meer uit. Ik denk dat hij ook erg geschrokken was.”

Om een statement te maken reed Nys de koers na de bierdouche niet uit. Hij pleit echter niet meteen voor een alcoholverbod. „Als je niet tegen de drank kan en dan toch besluit om zo te drinken moet je jezelf toch vragen stellen. Een sorry is dan gewoon misplaatst. Wij zijn geen beesten.”