Nieuws/Binnenland
1161916
Binnenland

Verdachte moord Marokkanen Venray vrij

Een van de verdachten van de moord in mei 2006 op twee Marokkanen in Venray, Lau G., is weer op vrije voeten. De rechter-commissaris in Roermond liet de man vrijdag vrij, maakte raadsman Marcel Heuvelmans van G. vrijdag bekend.

De in Duitsland wonende G. werd enkele weken geleden opgepakt. Donderdag is hij aan Nederland uitgeleverd. Vorige week werd al een andere verdachte in deze zaak, een man uit Baarlo, vrijgelaten.

G. werd voor de tweede keer aangehouden in verband met de dubbele moord. In 2006 gebeurde dat ook al. Hij werd in 2007 vrijgelaten omdat het Openbaar Ministerie (OM) het bewijs niet rond kreeg.

De twee Marokkanen worden sinds mei 2006 vermist. Ook al zijn de lichamen nooit gevonden, justitie gaat ervan uit dat ze zijn vermoord na een inbraak in een wietplantage in Venray.

De politie gaat ervan uit dat Fouad Bendella (23) en Karim Foukour (19) een gewelddadige dood stierven gezien de sporen van bloed en geweld die rechercheurs vonden in de wietplantage. De twee hadden ingebroken in de hennepkwekerij.