Nieuws/Binnenland
1161917
Binnenland

Tevredenheid over vuurwerkverkoop

De verkopers van vuurwerk zijn tevreden over de eerste verkoopdag. „Het kwam wat traag op gang, maar in de loop van de middag trok het aan”, zei voorzitter Leo Groeneveld van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN) vrijdag.

Volgens Groeneveld liep de vuurwerkverkoop in regio's waar het druilerig was minder goed dan in gebieden waar het beter weer was. „Maar over het algemeen hoor ik tevreden geluiden over de verkoop. Het was lekker druk”, aldus de BPN-voorzitter.

De belangstelling voor siervuurwerk groeit nog steeds, die voor knallers is tanende. Groeneveld schrijft dit toe aan de verbeterde kwaliteit van het siervuurwerk. „Het siervuurwerk is tegenwoordig in Nederland net zo goed en ongeveer even duur als in het buitenland”, aldus Groeneveld.

Er is meer vuurwerk besteld in de voorverkoop dit jaar. Ten opzichte van vorig jaar is er tot nu toe 8 procent meer uitgegeven, liet de BPN eerder weten. Of de verkoop boven de 70 miljoen euro van vorig jaar uitkomt, is mede afhankelijk van het weer. „Bij regen zijn mensen geneigd minder te kopen”, weet Groeneveld.

Zoals het er nu uitziet, zal het tijdens de jaarwisseling regenen en hard waaien, verwacht Weerplaza.