Nieuws/Binnenland
1161971
Binnenland

Tweedehands 3DS zorgt voor teleurstelling

Twee Amerikaanse kinderen zullen Kerst niet zo snel meer vergeten. Om kosten te besparen hadden de ouders gekozen voor een tweedehands exemplaar van de 3DS, maar dit zorgde uiteindelijk alleen voor problemen.

Toen een jongen uit Talladega zijn kerstcadeau uitpakte, bleek de verpakking van de 3DS alleen stenen te bevatten. Zijn moeder had de 3DS niet aangeschaft via een site als Ebay, maar gewoon bij winkelketen Wal-Mart. Na een klacht kreeg het teleurgestelde kind alsnog een 3DS van de winkel. Wal-Mart heeft beloofd om voortaan bij teruggebrachte producten beter te controleren.

Dat gamewinkel GameStop ook beter zijn tweedehands producten moet controleren, blijkt uit het volgende verhaal. In Lakewood vond de vijfjarige Braydon Giles op zijn 3DS pornografische foto’s, die gemaakt waren met de camera van de draagbare spelcomputer.

GameStop heeft de familie zijn excuses aangeboden en een nieuwe 3DS, maar volgens Braydon’s vader maakt dit ongedaan wat de jongen heeft gezien. ”Je kunt dit niet ongedaan maken. Hij is pas vijf jaar oud. Misschien weet hij dit niet meer als hij 18 of 20 is, maar hij zal dit morgen nog niet vergeten zijn,” aldus Mark Giles.