Nieuws/Buitenland
1161976
Buitenland

Aantal verdwenen honden België enorm gestegen

Het aantal gestolen en vermiste honden in België is dit jaar explosief gestegen. Dit jaar verdwenen bij onze zuiderburen tot nu toe 2424 honden, tegenover 612 vorig jaar. Dat komt neer op gemiddeld bijna 7 honden per dag.

Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Vereniging voor Identificatie en Registratie van Honden (BVIRH) waarover Belgisch media vrijdag schreven. De BVIRH zegt dat niet alle honden die kwijt zijn, zijn gestolen. Het is wel zo dat gestolen rashonden veel geld kunnen opleveren. Liefhebbers leggen soms wel 3000 euro neer voor een rashond. Vooral de chihuahua, de jack russell terriër en de bordercolllie zijn populair, aldus de Gazet van Antwerpen.

In Nederland kunnen baasjes die hun viervoeter kwijtraken dat melden bij Amivedi-Nederland. De teller stond daar vrijdag op 750 honden die sinds begin dit jaar nog altijd worden vermist. In totaal lieten bezitters van 4321 honden weten dat ze hun huisdier terug hadden. Daarmee zijn de cijfers lager dan vorig jaar. Toen werden 796 Nederlandse honden vermist en werden 4551 vermissingszaken tot een goed einde gebracht.