Nieuws/Buitenland
1161977
Buitenland

Kindermoordenaar Kim De Gelder: vervroegd vrij

De Belgische kindermoordenaar Kim De Gelder rekent erop dat hij vervroegd wordt vrijgelaten. De Gelder, de verantwoordelijke voor de moordpartij in een kinderdagverblijf in Dendermonde, verklaarde dat in politieverhoren.

De Gelder meent dat zijn medische toestand in zoverre is verbeterd, dat hij rekent op vervroegde vrijlating. Psychiaters daarentegen stellen dat hij "een ernstig en blijvend gevaar vormt voor de maatschappij."

De moordenaar verklaarde in de politieverhoren dat hij zo veel mogelijk slachtoffers wilde maken. "Wat in feite op voorhand gepland was, was het vermoorden van alle aanwezigen in het kinderdagverblijf en daarbij zelf rustig te blijven. Dat is echter niet gebeurd", zegt De Gelder.

"Ik heb zelf ervaren dat ik tijdens de feiten enkele momenten van paniek gekend heb, afgewisseld met momenten waarop ik die paniek weer even onder controle had. Het zijn die momenten die getuigen en/of slachtoffers omschrijven als momenten van kalm en rustig handelen. Het is ook in die rustige momenten dat ik kon terugkeren naar het initieel plan."

Het proces tegen Kim De Gelder start op 22 februari, meldt HLN.