Nieuws
1161987
Nieuws

Modegod Karl Lagerfeld naar Amsterdam

Couturier Karl Lagerfeld opent deze lente een winkel in de Amsterdamse 9 Straatjes.

De modekoning die naast de haute couture en confectielijnen van Chanel en zijn eigen label ook ontwerpt voor het Italiaanse accessoiremerk Hogan, make-uplijn Shu Uemura en tientallen andere labels zal in de populaire winkelbuurt al zijn eigen modecollecties te koop aanbieden.

Een opmerkelijke keuze van het mode icoon om niet te kiezen voor de glamoureuze PC Hooftstraat, maar de knusse 9 Straatjes. De naam van de van origine Duitse ontwerper staat immers synoniem voor glamour en stijl. Hij kleedt beroemde vrouwen als Jennifer Lopez en Victoria Beckham en hij creëerde eerder dit jaar de trouwjaponnen van actrices Keira Knightley en Drew Barrymore. Lagerfelds stijl is sportief, elegant en chic.

De Amsterdamse winkel is de eerste in een reeks. De bedoeling is dat de modeman een aantal winkels in heel Europa opent. Om te vieren dat Amsterdam de eerste stad is waar hij voet aan wal zet, maakte hij een boottochtje over de hoofdstedelijke grachten en bezoht hij zijn nieuwe hoofdkantoor. Karl Lagerfeld, naast Giorgio Armani en Valentino de laatste van een modetijdperk, is niet de enige die onze hoofdstad heeft ontdekt. Eerder dit jaar ging de Venezolaanse ontwerpster Carolina Herrera (de vaste ontwerpster van actrice Renee Zellweger) hem voor, net als de Amerikaanse modehelden Marc Jacobs en Michael Kors.