Nieuws
1162003
Nieuws

China verscherpt internetcontrole

De Chinese autoriteiten hebben nog strengere controle op het internet afgekondigd. Het verwijderen van boodschappen die illegaal zouden zijn wordt vereenvoudigd en de providers worden verplicht informatie over de herkomst te verschaffen. Internetgebruikers moeten zich voortaan onder hun eigen naam registreren. Chinese providers censureren zelf al een hoop, maar nu zijn ze daar nu ook juridisch toe verplicht. Ze moeten nu ook onmiddellijk ingrijpen om de verspreiding van illegale informatie te stoppen en de verspreiders meteen aangeven bij de autoriteiten.

The China Morning Post in Hongkong meldde vrijdag dat de verscherpte controle aangeeft dat de nieuwe leiding onder aanvoering van de chef van de Communistische Partij van China, Xi Jinping, vastberaden is de meningsuitingen op internet de baas te worden. Xi Jinpin lijkt het internet als en bedreiging te zien. Internetinformatie uit het buítenland wordt al nagegaan en geweerd met de „Great Firewall of China”.

Via internet zijn de laatste maanden demonstranten op de been gebracht en vermeende corrupte bestuurders aan de schandpaal genageld.