Nieuws
1162008
Nieuws

Ferguson: Hij is de ergste

Trainer Alex Ferguson van Manchester United lacht om de kritiek van Alan Pardew. De trainer van Newcastle United zei dat hij 'licht teleurgesteld' is, omdat Ferguson niet is bestraft voor een akkefietje met de scheidsrechter. "Hij is de ergste als het om het aanvallen van scheidsrechters gaat. Hij duwt ze en maakt er een grapje van. Het is ongelooflijk dat hij kritiek op mij heeft", meent Ferguson.

Ferguson ging woensdag in de rust van de wedstrijd tegen Newcastle United (4-3) verhaal halen bij de arbitrage, over het omstreden tweede doelpunt van de bezoekers. De grensrechter vlagde voor buitenspel van Papiss Demba Cissé, maar arbiter Mike Dean keurde het eigen doelpunt van Jonny Evans desondanks goed. "Een heel slechte beslissing”, brieste Ferguson, die dat vlak voor het begin van de tweede helft ook even duidelijk maakte aan de arbitrage.

"Een klein clubje"

Toch erkent Ferguson dat zijn actie wat ongelukkig was. "Ik ben de trainer van de beroemdste club ter wereld en niet van Newcastle United, een klein clubje uit het noordoosten van Engeland. Ik klaagde alleen maar, dat doe ik altijd. Iedereen weet dat. Ik ben een emotionele vent, maar ik was niet beledigend. Ik riep wat naar Mike. We liepen naar elkaar toe, ik stond maar een klein stukje in het veld. En dat is uit z'n verband getrokken", citeerde The Sun de Schot.