Nieuws
1162014
Nieuws

Djokovic gaat voor een Grand Slam in 2013

Novak Djokovic gaat voor een Grand Slam in 2013. De Servische tennisser wil in één jaar de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open winnen. „Ik won met de ATP World Tour Finals het laatste grote toernooi van 2012 en ik hoop deze lijn door te kunnen trekken. Mijn ambities zijn altijd hoog. Ik wil ieder grandslamtoernooi winnen dat ik speel”, aldus Djokovic.

De nummer 1 van de wereld won afgelopen seizoen de Australian Open en was verliezend finalist op Roland Garros en de US Open. Op Wimbledon haalde hij de halve finales. „Roland Garros staat als altijd hoog op mijn lijstje. Dat is de enige grandslam die ik nog niet heb gewonnen. Ik heb wel in de finale gestaan, dus ik ben er al dicht bij geweest.”

De Amerikaan Don Budge (1938) en de Australiër Rod Laver (1962 en 1969) slaagden er tot nu toe als enige tennissers in om de vier grandslams in één jaargang te winnen. Maar Djokovic heeft veel vertrouwen. Hij sloot het jaar voor de tweede keer op rij af als de beste speler op de wereldranglijst. „Ik ben er klaar voor om weer te beginnen”, aldus Djokovic.