Nieuws/Binnenland
1162071
Binnenland

Mancini op zoek naar doelpunten

Roberto Mancini is nog steeds niet over het verlies heen dat zijn team leed tegen Sunderland (1-0). De coach van Manchester City meent dat hij een 'groot probleem' heeft, omdat zijn spitsen faalden op tweede kerstdag.

City miste veel kansen in het Stadium of Light, wist bovendien niet te scoren en zag daardoor de achterstand op stadgenoot ManUnited oplopen tot zeven punten.

"Het is gewoon niet normaal dat onze aanvallers zoveel kansen om zeep hielpen", aldus Mancini, die daar aan toevoegt: "Wij speelden aanvallend trouwens veel te slap."

"Misschien moet ik maar van tactiek veranderen", aldus de trainer van City, die zich verder niet uitlaat over het aantal aanvallers en wie er dan in de spits zou moeten staan.

Sunderland

City verloor de laatste drie keer op bezoek bij Sunderland, steeds met 1-0.

De huidige landskampioen scoorde dit seizoen 34 doelpunten in 19 wedstrijden in de  Premier League. In uitwedstrijden ziet die lijst er nog somberder uit voor Mancini's mannen, met slechts twaalf treffers in negen uitduels.

Sunderlands keeper Simon Mignolet  bezorgde Sergio Aguero, Yaya Toure, David Silva en Edin Dzeko van City een frustrerende middag.

Bank

De Italiaanse coach zou eventueel nog op de  reservebank kunnen kijken. Daarop zitten aanvallers als Carlos Tevez, Mario Balotelli en John Guidetti.

Zie HIER de laatste speelronde in 2012.