Nieuws/Binnenland
116209956
Binnenland

Vlissingen ontstemd over ’vreemde’ gang van zaken rond kazerne

Exterieur van de marinierskazerne in Doorn.

Exterieur van de marinierskazerne in Doorn.

VLISSINGEN - Wethouder Albert Vader van de gemeente Vlissingen is zeer ontstemd over de gang van zaken rond de afgeblazen komst van een marinierskazerne. Bronnen in Den Haag melden dat de kazerne niet naar Vlissingen komt. Ook de gemeente, net als de provincie, hebben officieel nog niets van Defensie gehoord over de zaak.

Exterieur van de marinierskazerne in Doorn.

Exterieur van de marinierskazerne in Doorn.

„Bijzonder vreemd dat wij overal moeten lezen dat het van de baan is, raar ook dat Defensie geen contact heeft opgenomen.” Volgens Vader is het een „verkeerd teken dat de luiken nu dicht zijn bij het ministerie van Defensie.” Vader wil opheldering van de staatssecretaris. „Het zou fatsoenlijk zijn om voor vrijdag, dan is de ministerraad, te horen wat er is besloten.”

Vader wil niet veel vooruitlopen op de definitieve beslissing, maar zegt wel: „stel dat de geruchten waar worden, dan is de teleurstelling in Zeeland groot. Ik hoop dat de ministerraad morgen een verstandig besluit neemt. Alles en iedereen is gebaat bij helderheid over deze zaak. Er moet nu worden doorgepakt. Vlissingen is er klaar voor.”