Nieuws
1162142
Nieuws

Succesvolle schaatsploeg kan seizoen af maken dankzij tussenkomst co-sponsor

Doorstart Team Van Veen

De toekomst van Team Van Veen is voorlopig gered door de late tussenkomst van een co-sponsor. Sportdrankenfabrikant Aquadraat Sports heeft zich gisteravond bereid verklaard om zich voor de rest van het seizoen als co-sponsor aan de succesvolle formatie van coach Jan van Veen te verbinden. Daarmee kan aan alle verplichtingen worden voldaan. Salarissen zullen niet betaald worden, onkosten wel.

Van Veen zal de details van de overeenkomst vanochtend ter goedkeuring aan zijn rijders voorleggen. ,,Op deze manier kunnen we in ieder geval het seizoen fatsoenlijk af maken”, aldus Van Veen. Aan de uitkomst van het teamoverleg twijfelt hij niet. ,,Echte alternatieven zijn er halverwege het seizoen namelijk niet.”

De formatie met de rijd(st)ers Koen Verweij, Marrit Leenstra, Maurice Vriend, Lotte van Beek en Renz Rotteveel is al enkele maanden op zoek naar een grote sponsor met wie men in rust naar de Olympische Spelen van Sotsji kan toewerken. Die speurtocht bleef ondanks tal van aansprekende successen op het ijs, met onder andere World Cupzeges van Vriend, Leenstra en Verweij, zonder het gewenste resultaat. Om die reden stelde Van Veen afgelopen week de datum van 1 januari als harde deadline. Zonder sponsor zou hij het in ieder geval voor gezien houden.

Lees het volledige verhaal in de betaalde online versie van De Telegraaf  (gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).