Nieuws
1162165
Nieuws

15e zege op rij voor Clippers

De basketballers van Los Angeles Clippers hebben donderdag (plaatselijke tijd) hun zegereeks in de Amerikaanse competitie NBA voortgezet. De ploeg behaalde tegen Boston Celtics de 15e overwinning op rij. De Clippers wonnen het duel overtuigend met 106-77.

De Clippers hebben nu de beste reeks neergezet sinds de Celtics in 2008. In dat seizoen wonnen de mannen uit Boston 19 keer op rij. De laatste nederlaag van de Clippers dateert van 26 november.

Matt Barnes was in het duel met de Celtics topscorer bij de Clippers met 21 punten. Coach Vinny Del Negro blijft nuchter onder de fraaie reeks van zijn ploeg. „We moeten professioneel blijven en moeten ons richten wat we willen doen en hoe we het willen doen.”

Oklahoma City Thunder is dit seizoen op dreef voor eigen publiek. De ploeg boekte tegen Dallas Mavericks de 11e thuiszege op rij. In de verlenging werd het 111-105 voor de Thunder. Kevin Durant was de grote man bij de thuisploeg met 40 punten. Bij de Mavericks was Darren Collison op dreef met 32 punten. De Duitse sterspeler Dirk Nowtizki speelde voor de Mavericks zijn tweede duel na een knieblessure. Hij maakte 9 punten.