Nieuws/Binnenland
1162171
Binnenland

Aanrander bejaarden alweer vrij

De 15-jarige jongen uit Purmerend die werd opgepakt voor een reeks gewelddadige aanrandingen van bejaarden in zijn woonplaats, is alweer op vrije voeten. De vrijlating heeft tot grote onrust geleid onder ouderen uit de buurt.

De puber werd vorige week dinsdag opgepakt voor de aanranding en beroving van een 82-jarige bewoonster van seniorenflat De Westervenne een dag eerder. De politie houdt er rekening mee dat hij achter een reeks soortgelijke incidenten zit. Er liggen nog drie aangiftes tegen hem en mogelijk volgen er meer. Desondanks werd de jongen na drie dagen weer naar huis gestuurd en loopt hij nu dus weer vrij rond.

Voor de bewoners van De Westervenne is de gang van zaken onverteerbaar. Zij leven in angst dat de aanrander opnieuw zal toeslaan. “In de portiek gaat het alleen daar nog maar over'', zegt een 66-jarige bewoonster tegen het Noordhollands Dagblad. ,,Het zijn allemaal ouderen die hier wonen. Iedereen is bang en niemand begrijpt hoe het kan dat die jongen al na drie dagen weer is vrijgelaten.''

Het Openbaar Ministerie heeft beroep aangetekend tegen de vrijlating.