Nieuws/Binnenland
1162203
Binnenland

’Snel besluit Jaja Coelho’

Voor FC Twente eindigt 2012 zoals het is begonnen: met uitzien naar de flamboyante Braziliaanse aanvaller Jaja Coelho (26). De tukkers dachten eind januari de door trainer Steve McClaren gewenste versterking binnen te hebben, maar wachtten uiteindelijk vergeefs op zijn komst naar Enschede, omdat Jakson ‘Jaja’ Coelho vlak voor het sluiten van de transfertermijn koos voor het Braziliaanse Internacional.

Ondanks die negatieve ervaring ziet McClaren voor januari een huurperiode van de 1,90 meter lange aanvaller weer helemaal zitten.  FC Twente heeft ditmaal in een vroegtijdig stadium al meer bereikt dan vorig jaar, want Coelho – die momenteel in België verblijft – heeft vorige week een bezoek gebracht aan Enschede.

Kantoren Al-Ahli dicht

 De Braziliaan heeft bij die gelegenheid ook medische tests ondergaan. Het streven van FC Twente is om Jaja Coelho volgende week donderdag al op de eerste training present te hebben, bevestigt het management van Coelho. ,,De komende dagen gebeurt er niets, omdat de kantoren  bij Al-Ahli (de club uit Dubai waar Coelho onder contract staat, red.)  dicht zijn. Begin januari moet er duidelijkheid komen.

Alle partijen hebben de intentie om er dit keer uit te komen, maar het moet allemaal nog wel gebeuren”, aldus zijn zaakwaarnemer Mame Amirov. Een mogelijk struikelblok is het financiële plaatje, want Al-Ahli vraagt een forse huursom. Daarnaast is er ook interesse van andere clubs.