Nieuws/Binnenland
1162209
Binnenland

In het zuiden regenachtig

Zeist, 27 december 2012 - Vanavond is het in het zuiden bewolkt en regenachtig. In de rest van het land winnen opklaringen terrein en vooral in het noorden en oosten komt het tot een graadje vorst. Morgen volgt weer regen en de rest van het jaar lijkt ook meer op herfst dan op winter.

Vanavond is het eerst nog overal bewolkt en vooral in de zuidelijke helft regenachtig. Vanuit het noorden klaart het wat op. De minima lopen uiteen van net onder 0 in het noorden en oosten tot +3 in het zuiden.Morgen vangt de dag droog aan. Er zijn wolkenvelden, maar er is in de ochtend ook nog ruimte voor de zon. Tegen het middaguur wordt het echter weer bewolkt en ’s middags volgt regen en motregen. De wind trekt overdag flink aan: matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard. De wind komt uit het zuiden en ’s middags komen ook windstoten voor.Zaterdag is het wisselend bewolkt, met zo nu en dan wat zon. Het blijft overdag droog en het wordt gemiddeld 10 graden. Daarbij staat wel een straffe zuidenwind. In de avond volgt opnieuw regen.

Zondag wisselen wolken, zon en buien elkaar af. Dit wisselvallige weerbeeld wordt bijgestaan door opnieuw veel wind. De maxima liggen rond 8 graden.De rest van het jaar verandert er weinig aan het wisselvallige en vrij zachte weertype.