Nieuws
1162731
Nieuws

Van Marwijk verbaasd: spelers waren wel fit

De spelers van het Nederlands elftal waren op het EK wel degelijk fit. Dat zegt oud-bondscoach Bert van Marwijk, die een wetenschappelijk rapport van de KNVB hekelt waarin de conclusie luidt dat de spelers van Oranje op het mislukte EK in Polen en Oekraïne niet fit waren.

"Ik begrijp niet hoe ze dat wetenschappelijk hebben kunnen onderzoeken. We hebben met de selectie precies hetzelfde conditieprogramma gevolgd als twee jaar geleden bij het WK. Toen waren we in de verlenging van de finale zelfs nog fit”, reageerde een verbaasde Van Marwijk op VI-radio.

Vliegafstanden

Volgens de evaluatie, die directeur betaald voetbal Bert van Oostveen presenteerde, waren de vliegafstanden en temperatuurverschillen tussen Polen en Oekraïne funest voor de Nederlandse ploeg, die na drie verloren groepsduels naar huis kon. Van Marwijk daarover: "Er zijn landen die de eindstrijd haalden en die precies hetzelfde hebben gedaan als wij. Ik geloof gewoon niet dat er fouten zijn gemaakt. We hebben bij de spelers voortdurend tests en metingen gedaan en die waren allemaal goed. Belangrijker is dat fitheid meestal wordt afgelezen aan uitslagen. Als je wint met 5-1, oogt een ploeg veel fitter. Maar dat is het antwoord van iemand uit het voetbal.”