Nieuws/Buitenland
1162807
Buitenland

Waar is Nelson Mandela?

In Zuid-Afrika is grote verwarring ontstaan over de huidige verblijfplaats van Nelson Mandela. De immens populaire oud-president lijkt spoorloos verdwenen te zijn.

Volgens berichten van de overheid is Mandela zeven dagen geleden met een longontsteking opgenomen in het in het militaire ziekenhuis in Pretoria. Drie dagen na het bezoek van Minister van Defensie Mapisa-Nqakula ontdekten lokale journalisten dat het anti-apartheidsicoon niet in het bewuste ziekenhuis lag.

De regering weigert te vertellen waar Mandela wel is. Op sociale netwerken en chatsites wordt druk gespeculeerd over het lot van de oud-president. Vooral theorieën dat Mandela al lang geleden overleden is tieren welig. Vandaag werd een ambulance in zwaar beveiligd konvooi van een privékliniek naar het militaire hospitaal begeleid. Opnieuw zwijgen de autoriteiten over een mogelijke overplaatsing van de herstellende oud-president. Een woordvoerder van de regering zei vrijdag dat de media zich moeten richten op Mandela's gezondheidstoestand.