Nieuws/Binnenland
1162827
Binnenland

ZACHT, REGEN, MORGEN ZON

Kerstmis start vandaag met droge perioden. Af en toe is er een opklaring maar de wolken worden alweer snel dikker.

Vanmiddag volgt buiige regen. Bij een matige zuidwestenwind wordt het 9-11 graden. Morgen een afwisseling van wolken, zon en enkele buien. De wind waait uit het westen en het wordt 6-9 graden. Tot en met de jaarwisseling verandert er nog weinig. Later deze week lekt even wat koudere lucht ons land binnen en vriest het in de nacht tijdelijk licht. Regen en wind met hoge temperaturen bepalen tot begin volgend jaar het weerbeeld. In de loop van volgende week meer normale temperaturen rond 5 graden en in de nachten dichtbij nul. Ook wordt het dan wat droger.

In Rusland heerst nog steeds strenge kou maar die gaat deze week minder hevig worden. Tot in Moskou werden de afgelopen dagen temperaturen tot ruim min 20 gemeten. In de nachten werd het lokaal ruim min 30. In het Alpengebied wisselen zon, wolken en neerslag elkaar af. Zachte luchtmassa's zorgen af en toe voor regen maar de sneeuwkansen stijgen de komende dagen weer verder. Over het algemeen kan er prima worden geskied.

De kou heeft zich ook boven Scandinavië wat verder teruggetrokken. In Engeland en Duitsland is de wateroverlast groot. In het zuiden van Engeland zal die door aanhoudende regenval tot volgende week aanhouden. Opmerkelijk zijn de hoge temperaturen in Zuid-Duitsland waar een station nabij München gisteren 20.7 graden noteerde, zes graden hoger dan het bestaande hoogste maximum voor 24 december.