Nieuws
1162834
Nieuws

Katoesja stapt naar CAS na mislopen licentie

De Russische wielerformatie Katoesja is bij het Internationaal Sporttribunaal CAS een zaak begonnen tegen de Internationale Wielerunie UCI. Dat maakte het team zaterdag bekend op zijn website. Katoesja is het er niet mee eens dat de ploeg geen WorldTour-licentie voor komend seizoen heeft gekregen.

Katoesja, dat met de Spanjaard Joaquim Rodriguez de winnaar van de World Tour 2012 in de ploeg heeft, voldeed als team uit de top-15 van de World Tour-ranking sowieso aan de sportieve voorwaarden. Daarnaast zijn er echter ook ethische en financiële criteria. Toch kreeg het geen licentie, al heeft de Russische ploeg nog altijd geen reden gehoord van de UCI.

Om deel te nemen aan de belangrijkste wedstrijden zoals de Tour en klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, zou Katoesja zonder licentie op wildcards zijn aangewezen. Maar de internationale vereniging van organisatoren (AIOCC) zei vorige maand dat ze voorrang wil geven aan de ploegen van de Beweging voor een geloofwaardig Wielrennen (MPCC), een antidopingbeweging waar Katoesja geen deel van uitmaakt.