Nieuws/Binnenland
1162860
Binnenland

 

Walibi opent gebedsruimte

Pretpark Walibi Holland in Flevoland gaat een gebedsruimte inrichten voor islamitische bezoekers. Komend voorjaar komt er voor moslims een aparte plek om in alle rust te bidden. Tussen het berijden van achtbanen door kunnen zij dan hun kleedje spreiden in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte.

Volgens woordvoerster Lindy Voskuil is er een toenemende vraag van religieuze gasten naar een eigen gebedslocatie. „Islamitische bezoekers bleken er behoefte aan te hebben. Tot nu toe zochten ze zelf rustige plekken op in de buurt van de attracties, maar die plekken zijn er niet zoveel.” De woordvoerster kon niet zeggen hoeveel procent van de Walibi-bezoekers islamitisch is.

Walibi is het eerste pretpark in Nederland met een aparte locatie om te bidden. De gebedsruimte komt recht achter de hoofdingang te liggen. Er wordt een bestaande ruimte voor aangepast.

Bij de Efteling in Kaatsheuvel merken ze niets van de toenemende vraag naar gebedsruimtes. „Hooguit één of twee keer per jaar is er iemand die op een afgezonderde locatie wil bidden”, zegt woordvoerder Koen Sanders. „Het gebeurt echt heel incidenteel. In zo’n geval bekijken we ter plekke of er ergens een ruimte vrij is, bijvoorbeeld in een EHBO-post of een leeg restaurant.”