Nieuws/Buitenland
1163034945
Buitenland

Passagier opgepakt

Deur van Zuid-Koreaans vliegtuig opent tijdens vlucht

Niet het vliegtuig uit het verhaal.

Niet het vliegtuig uit het verhaal.

DAEGU - De Zuid-Koreaanse politie heeft een vliegtuigpassagier aangehouden nadat die tijdens een binnenlandse vlucht een nooddeur had geopend. De man deed dat vlak voor aankomst. Het toestel van Asiana Airlines is veilig geland.

Niet het vliegtuig uit het verhaal.

Niet het vliegtuig uit het verhaal.

Er zijn bij het incident geen gewonden gevallen, maar sommige mensen raakten in paniek en kregen te maken met ademhalingsproblemen. De brandweer meldt dat negen mensen naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Er zaten volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap 194 mensen aan boord.

De Airbus A321-200 vloog volgens Asiana Airlines op ongeveer 200 meter hoogte toen een passagier de deur opende. Hij zat bij de nooduitgang.

Onduidelijk waarom

Het is niet duidelijk waarom de passagier de deur opende. Yonhap meldt dat het cabinepersoneel hem niet kon tegenhouden, omdat het vliegtuig al bijna ging landen. Het persbureau bericht op basis van getuigen dat de man probeerde uit de nooduitgang te springen. „De bemanning schreeuwde om hulp van mannelijke passagiers en mensen om de man heen klampten zich aan hem vast en trokken hem naar binnen”, verklaarde een getuige tegen Yonhap.

Het vliegtuig kwam van het eiland Jeju en landde aan het begin van de middag (lokale tijd) op de luchthaven van Daegu, in het zuidoosten van Zuid-Korea.

Asiana Airlines is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Zuid-Korea. Naast binnenlandse vluchten biedt het bedrijf ook intercontinentale vluchten aan, ook naar Europa.