Nieuws
1163476
Nieuws

Japanse club wil Bosz

 Het Japanse Omiya Ardija ziet in Peter Bosz de voornaamste kandidaat voor de functie van hoofdtrainer. De 49-jarige oefenmeester van Heracles was als speler al bekend in Japan. Hij verhuisde in 1996 naar JEF United. In Japan viel Bosz als speler al op vanwege zijn tactische inbreng.

 De Japanners zijn nu onder de indruk van zijn prestaties met een kleine club als Heracles, dat qua begroting bij de armste vier clubs in de eredivisie zit maar onder Bosz al een keer de play-offs haalde en vorig seizoen de bekerfinale bereikte. Omiya Ardija is als club iets groter dan Heracles, maar heeft wel grotere financiële mogelijkheden.

Bosz staat sowieso in de belangstelling, omdat ook uit de Franse competitie (Evian) en uit de Duitse Bundesliga interesse voor hem bestaat. De coach laat daarover zelf niets los. Bosz heeft bij Heracles een contract tot 2014, maar heeft een clausule in zijn contract die bepaalt dat hij voor een bescheiden bedrag op elk moment zou kunnen vertrekken. De Almelose club wil hem echter niet kwijt.