Nieuws
1163556
Nieuws

Toivonen met PSV naar Thailand

Ola Toivonen gaat in de winterstop met PSV mee op trainingskamp naar Thailand. De Zweedse schaduwspits zit nog volop in het revalidatieproces van een afgescheurde hamstringpees. Dat Toivonen begin volgende maand meereist naar het Aziatische land, heeft dan ook vooral een praktische reden. De international gaat in Thailand met de fysieke trainer van PSV verder werken aan zijn herstel.

Toivonen raakte begin oktober geblesseerd tijdens een training van de nationale ploeg. Voor een dergelijke kwetsuur staat doorgaans een half jaar hersteltijd. Hij werd in Zweden geopereerd en revalideerde daar ook de afgelopen weken. Trainer Dick Advocaat verwacht dat Toivonen pas in april weer helemaal fit is.

De Zweed maakte vorig seizoen 18 doelpunten in de eredivisie. Dit jaar stond de teller na zeven wedstrijden op drie treffers. Georginio Wijnaldum heeft als vervanger van Toivonen voorlopig weinig indruk kunnen maken.

PSV verblijft van 5 tot en met 12 januari in Thailand. De ploeg van Advocaat speelt één oefenwedstrijd in Bangkok, tegen de Thaise kampioen Muangthong United.