Nieuws/Binnenland
1163576
Binnenland

No worries: Australië bestaat nog

,,Yes, we're alive.'' Met deze woorden lieten medewerkers van de Australische Facebookpagina Tourism Australia weten dat de Maya-voorspelling van de ondergang van de wereld aan hun voorbij was gegaan rond middernacht plaatselijke tijd. Dit tot opluchting van vele volgers over zee, die massaal het bericht 'like-ten'.

Meer dan duizend berichten kwamen op de pagina binnen met vragen als: ,, Heeft iemand het overleefd?'' of ,,Leven jullie nog daar?''

Na het verlossende antwoord van Tourism Australia kwamen meer dan 10.000 reacties binnen en meer dan 100.000 likes. De organisatie besloot het bericht vervolgens te onderbouwen met een serie 'Einde van de wereld' fan-foto's.

Technisch gezien is 21 december nog niet voorbij. Maar Andrew McEvoy van Australia Tourism deinst er niet voor terug om te melden dat Australië nog steeds op de kaart staat en nog steeds een prima vakantiebestemming is.

Wie nog steeds vreest voor het nakende einde van de wereld, doet er dus goed aan een spoedvlucht naar Australië te boeken.