Nieuws/Binnenland
1163745
Binnenland

SER: bedrijfsgezondheidszorg moet op de schop

De bedrijfsgezondheidszorg moet op de schop. Zaken als de professionaliteit en de samenwerking met de reguliere gezondheidszorg moeten snel opnieuw worden bekeken. De Sociaal-Economische Raad (SER) zegt dat in een advies aan minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken in een advies dat vrijdag unaniem werd vastgesteld.

Het adviesorgaan van vakbonden, werkgeversorganisaties en onafhankelijke kroonleden noemt de situatie nijpend, omdat het aantal bedrijfsartsen de komende tijd drastisch afneemt.

In het advies spreekt de SER ook zijn zorgen uit over de capaciteit en kwaliteit van de arbeidsinspectie. Het adviesorgaan waarschuwt dat het gebrek aan mankracht er niet toe mag leiden dat bedrijven de regels aan hun laars lappen omdat ze toch niet gecontroleerd worden.

Asscher zei in zijn reactie dat een goed werkend stelsel van gezond en veilig werken alleen tot stand kan komen als de sociale partners op één lijn zitten. Hij is dan ook blij dat het advies unaniem is. Asscher verwacht in april inhoudelijk te kunnen reageren op het SER-advies.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo