Nieuws/Binnenland
1164222
Binnenland

Gezochte auto zaak-Hillis blijkt van politie

Een zwarte Volkswagen Golf waar de politie naar op zoek was in het onderzoek naar de liquidatie van topcrimineel Stanley Hillis, blijkt van de politie zelf. De politie vroeg vorige week dinsdag ook de hulp van het publiek via een uitzending van Opsporing Verzocht.

Inmiddels vermeldt de website van het programma; ,,Naar deze auto zijn we dus niet meer op zoek.’’

In de uitzending werden beelden van de Golf getoond en vroeg de politie wie de wagen herkende. Ook liet de politie een compositietekening zien van de bijrijder. Volgens een woordvoerder van justitie zal „vast worden nagegaan” hoe een en ander is gelopen. Op het moment van de liquidatie liep er al een onderzoek van de Nationale Recherche naar Hillis. Volgens justitie zou de betreffende auto niet betrokken zijn geweest bij het onderzoek.

Hillis werd op 21 februari 2011 in Amsterdam-Oost gedood. Dat gebeurde onder de ogen van de politie, die een gesprek tussen Hillis en Donald G. wilde afluisteren. In de betreffende uitzending waren ook beelden van de afrekening te zien. De moordenaar wist te ontkomen in een VW-busje. Een politiehelikopter verloor de bus uit het oog en die is tot op heden onvindbaar.

Hillis (64) was al jaren actief in de onderwereld en kende tal van criminele figuren. Hij stond bekend als 'de Ouwe'. G., met wie Hillis een afspraak had, werd een paar maanden later opgepakt op verdenking van afpersing.

De uitzending leverde tot op heden 13 tips op.