Nieuws/Binnenland
1165117
Binnenland

Huis Doorn weer naar ministerie

De directie van Museum Huis Doorn gaat woensdag weer praten met de top van het ministerie van Cultuur over de maandag door minister Jet Bussemaker toegezegde projectsubsidie.

Dat zei directeur-bestuurder Herman Sietsma van het museum dinsdagmorgen.

Sietsma is blij met de toegezegde projectsubsidie maar wil wel verder kijken. „We zijn nog niet uit de exploitatiekosten van ons museum.” Hij wil dan ook de voorwaarden van de beloofde projectsubsidie bespreken en kijken of daar ook een deel van de algemene kosten onder kan vallen, zodat het museum open kan blijven.

Huis Doorn zou door de rijksbezuiniging de helft van zijn subsidie verliezen. Maandag zei de minister tijdens een overleg in de Tweede Kamer dat Huis Doorn geld kan blijven krijgen voor projecten. Bijvoorbeeld voor extra aandacht voor de Eerste Wereldoorlog. De Tweede Kamer stemt donderdag over de bezuinigingen.

Huis Doorn is vooral bekend omdat de Duitse keizer Wilhelm II er vanaf het eind van de Eerste Wereldoorlog tot aan zijn dood in 1941 woonde. Het is een van de weinige plekken in Nederland waar herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog tastbaar aanwezig zijn.