Nieuws/Binnenland
1165336
Binnenland

Eis van 16 jaar wegens wurgen vriendin

Een 33-jarige man uit Den Haag heeft maandag 16 jaar celstraf tegen zich horen eisen omdat hij zijn vriendin enkele maanden geleden heeft gewurgd. Volgens het Openbaar Ministerie woonden ze samen en had hij een jaar lang de huur niet betaald, zonder haar dat te vertellen.

Ze dreigden uit huis te worden gezet en volgens justitie was de man bang dat zijn vriendin hem zou verlaten. Omdat hij die gedachte niet aankon, besloot hij de 40-jarige vrouw, twee huisdieren en zichzelf te doden. Hij doodde de vrouw en de kat. Een poging om de hond te wurgen mislukte, evenals zijn zelfmoordpoging. Hij gaf zichzelf daarna aan op het politiebureau.

De man heeft gezegd in paniek te zijn geraakt en spijt te hebben. Onderzoek zou hebben aangetoond dat de man niet verminderd toerekeningsvatbaar was. Wel is de man „onvoldoende in staat om op adequate wijze te reageren op stressfactoren”, aldus het OM. De officier wil dat de verdachte na het uitzitten van zijn straf een psychotherapeutische behandeling volgt.