Nieuws/Binnenland
1165708
Binnenland

Strafeisen in zaak huisjesmelker uitgesteld

De strafeisen tegen de Limburgse huisjesmelker Joep J. en zijn familie zullen vrijdag niet worden uitgesproken. Het Openbaar Ministerie heeft de geplande eisen moeten uitstellen, omdat de rechtbank eerst nog twee rechercheurs van het onderzoeksteam als getuige wil horen. Dit tweetal zou meer feiten kennen dan de rechtbank tot nu toe heeft aangenomen.

Het OM ziet J. en zijn gezin als een criminele familie. Justitie heeft beslag gelegd op 134 panden in Limburg die in het bezit zijn van de familie J., waarschijnlijk het grootste beslag op onroerend goed in een strafzaak ooit in Nederland. J. zou crimineel fortuin hebben vergaard met grootschalige vastgoedfraude, witwassen, oplichting, belastingfraude en het faciliteren van hennepteelt.

De twee rechercheurs blijken op de hoogte van verklaringen van een getuige, waarover de rechtbank eerder had besloten dat deze buiten beschouwing zouden worden gelaten. Nu de agenten de inhoud wel kennen, wil de rechtbank weten of zij deze informatie hebben gebruikt in het onderzoek naar Joep J.

De zaak gaat maandag verder.