Nieuws/Binnenland
1165746
Binnenland

Theo Bos kan "redelijk functioneren"

Zoals bij bijna elke thuiswedstrijd was Theo Bos ook gistermiddag present bij Vitesse. „Ik kan nu gewoon rondlopen, dat had ik een jaar geleden niet gedacht”, zegt de voormalige coach, bij wie bijna een jaar geleden alvleesklierkanker werd geconstateerd. „Van alle mensen die hieraan lijden leeft na een jaar nog dertig procent. Na twee jaar is daar nog tien procent van over. Daar moet ik bij zitten.”

Bos (die als laatste trainer was van FC Dordrecht) is inmiddels al twintig kilo afgevallen. „Ik heb dertig bestralingen gehad, en twee chemo’s van vier weken. Ik kan redelijk functioneren en heb ontzettend veel reacties gehad van mensen uit de voetballerij”, vertelde een emotionele Bos voor de camera’s van Studio Sport.

„Bang voor de dood? Dat is moeilijk te zeggen. Voor mijn vrouw en mijn kinderen wel, voor mezelf niet. Ik heb zoiets van: als het voor mij over is, gaat de rest gewoon verder.”Boos is de Arnhemmer niet. „Nee, op wie zou ik boos kunnen zijn? Mijn lichaam heeft me gebracht waar ik nu ben. Het enige wat het nu doet, is me in de steek laten. En dat had best dertig jaar later gemogen.”