Nieuws
1165775
Nieuws

Advocaat: Zanka doet het niet aardig

Door de schorsing van Marcelo en blessures bij Jetro Willems en Erik Pieters houdt PSV-trainer Dick Advocaat in de achterhoede weinig smaken over. Hoewel hij zwaar ontevreden is over de prestaties van Mathias ’Zanka’ Jørgensen, staat de Deense verdediger vanavond op bezoek bij NEC toch in de basis. Zanka vormt samen met Timothy Derijck het hart van de Eindhovense defensie.

 „PSV heeft Zanka gehaald als voorstopper. Als dan een plek centraal achterin vrijkomt, verdient die jongen een kans om te laten zien of hij het niveau aankan”, aldus Advocaat, die de druk voor de 22-jarige verdediger flink opvoerde. „Ik kan wel zeggen dat Zanka het aardig doet, maar dat is niet zo. Op allerlei gebieden moet hij zich verbeteren."

"Onze voorstoppers (Marcelo en Derijck, red.) hebben tegen FC Twente aangetoond dat ze scherp kunnen spelen", vond Advocaat. "Zanka moet dat nu ook doen. Het gaat mij niet om de persoon, maar om wat een speler op zijn positie laat zien. Zanka moet meer brengen dan hij tot nu toe heeft gedaan in een aantal wedstrijden (tegen Napoli, EHC en Achilles’29, red.) en op de training.”

 

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop