Nieuws/Binnenland
1166375
Binnenland

Juwelier 'voor niemand bang'

Een overvallen juwelier uit Vriezenveen laat zich niet afschrikken door roverstuig. De onderneming van Koen en Dineke Dijkstra werd woensdagmiddag overvallen door twee gewapende mannen, maar zij verzetten zich fel tegen de beroving. "Wij laten onze spullen niet zomaar afpakken", zeggen ze.

Koen Dijkstra was woensdagmiddag in zijn kantoor aan het werk, toen de overvallers binnendrongen. "Ik hoorde ineens veel geschreeuw vanuit de winkel." In eerste instantie dacht de man aan een flauwe grap, maar toen hij een kijkje nam zag hij zijn vrouw worstelen met een gewapende overvaller.

Stoere taal

"Een andere rover richtte zijn pistool op mij. Ik keek naar het pistool, maar ik werd niet bang. Dat is geen stoere taal hoor, maar ik ben nooit bang. Ik dacht wel: stel dat de overvaller schiet, dan loopt het verkeerd af."

Door de geboden weerstand van Dineke, raakten de rovers in paniek en vluchtten zijd e winkel uit. Dijkstra rende achter ze aan. De ondertussen gealarmeerde politie hield de twee mannen even verderop in het dorp aan. Het bleek te gaan om twee 25-jarige mannen uit Almelo en Hengelo.

Angst

"Mijn vrouw en ik schrikken niet zo snel. Zodra ik bang ben, dan sluit ik de zaak. Ik kan niet leven met angst", zegt Dijkstra. Dan opgelucht: "Ik ben blij dat alles goed afgelopen is. Het had ook heel anders gekund."