Nieuws/Binnenland
1167030787
Binnenland

Mannen opgepakt voor ticketfraude Marktplaats

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

DEN HAAG - Zeker 58 mensen zijn tussen mei vorig jaar en februari van dit jaar voor in totaal ruim 21.000 euro het schip in gegaan door ticketfraude. Ze kochten via Marktplaats een kaartje voor een festival of concert, maakten geld over en hoorden vervolgens niets meer. Vier verdachten zijn aangehouden, meldde de politie donderdag.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De 58 mensen deden aangifte van oplichting. De slachtoffers kwamen uit het hele land. Ze hadden 80 tot 400 euro betaald voor een kaartje.

De verdachten probeerden uit beeld te blijven door onder meer het geld te laten overmaken op de rekening van katvangers. Niet alle katvangers deden dat vrijwillig, onder wie een 13-jarige jongen. Hij werd bedreigd door de oplichters, zodanig dat hij zijn moeder bankpas en pincode afhandig maakte en die aan hen gaf.

Jonge verdachten

De verdachten zijn twee 18-jarige mannen en een 19-jarige man uit Raalte en een 21-jarige man uit Wijhe. Ze werden woensdag gearresteerd op verdenking van (internet)oplichting, identiteitsfraude, afpersing en witwassen.