1167157
Binnenland

‘Jezus’ de zaal uitgejoeld

De kerstgedachte was ver te zoeken bij het publiek van de dartfinale in de Cash Converters Players' Championship in het Britse Butlin eerder deze maand. Het duel tussen Phil Taylor and Kim Huybrechts, live uitgezonden op tv, moest worden stilgelegd omdat een groot deel van de 4.000 toeschouwers een man uit het publiek begon uit te jouwen. De reden: hij lijkt op Jezus Christus.

Toegegeven: de 33-jarige Nathan Grindal heeft met zijn lange haar en volle baard inderdaad een ietwat Bijbelse uitstraling. Maar om daarom nou zó uit je dak te gaan als het publiek bij de dartwedstrijd deed…Honderden mensen begonnen te schreeuwen, te klappen en in koor te zingen: ‘Sta op, als je van Jezus houdt!’

De onrust werd zo groot, dat de wedstrijd tussen Taylor en Huybrechts werd stilgelegd en Grindal door zes beveiligers de zaal werd uitgeleid. Hij moest het duel noodgedwongen in een aparte ruimte verder volgen op tv.

De look-a-like heeft de hele affaire als buitengewoon pijnlijk ervaren, zo vertelde hij naderhand in Britse media. “Het was ontzettend vervelend. Ik werd er naar van. Door het optreden van de beveiliging werd het ook alleen maar erger.”