Nieuws/Binnenland
1167765
Binnenland

‘Badr Hari 23 kilo lichter’

Het gaat niet goed met Badr Hari. De kickbokser is sinds zijn arrestatie 23 kilo afgevallen en maakt een gedeprimeerde indruk. Dat stelde zijn advocaat Bénédicte Ficq dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam, waar ze een nieuw schorsingsverzoek indiende zodat haar cliënt de komende feestdagen eventueel thuis kan doorbrengen.

Badr Hari is zelf ook bij de zitting aanwezig. Volgens Ficq is haar client genoeg gestraft en bespot. Zij stelt voor hem voorlopig vrij te laten onder strenge voorwaarden. Hari zou zich alleen op een aantal van tevoren vastgestelde adressen mogen vertonen, waaronder bij Estelle Cruijff thuis, bij zijn ouders en in de sportschool.

In een verklaring richtte Hari zich persoonlijk nog even tot de rechter. Hij zei: "Ik heb geen moment gedacht dat ik iets verkeerds heb gedaan, maar ik zat fout. Ik hoop op nog een kans." Hari bezocht horecagelegenheden, terwijl met hem was afgesproken dat hij daar niet mocht komen. Ook sprak hij met getuigen.

Het Openbaar Ministerie verzette zich fel tegen een nieuwe schorsing. Volgens officier van justitie Hetty Hoekstra heeft Ficq geen wezenlijk nieuwe argumenten aangedragen en legt Hari's persoonlijk belang het af tegen dat van de samenleving. Hari wordt verdacht van een aantal forse mishandelingen, waaronder die van zakenman Koen Everink in een skybox in de Amsterdam ArenA, tijdens dancefestijn Sensation op 8 juli.

De verdenking tegen Hari is in een aantal zaken alleen maar steviger geworden, meent Hoekstra. Zij meldde dinsdag dat zij had vernomen dat Everink volgens artsen wel weer kan lopen, maar rennen en sporten behoren niet meer tot de mogelijkheden.

Op initiatief van het OM heeft de rechtbank dinsdagmorgen een kijkje genomen in de betreffende skybox. Volgens rechter Fank Wieland viel er niet meer over te zeggen dan dat het „inderdaad krap en klein is, een snel gevulde ruimte”. De relevante vraag voor de zaak tegen Hari is wat getuigen van het aftuigen van Everink hebben kunnen zien.

UPDATE: De rechtbank heeft het verzoek om vervroegde vrijlating inmiddels afgewezen. Hari blijft voorlopig vastzitten.