Nieuws
1167798
Nieuws

teleVisie: Tussen hoop en vrees

Chef voetbal Valentijn Driessen gaat in zijn teleVisie in op de gevolgen van het voetbaldrama in Almere. "Het totale Nederlandse voetbal beleefde een indrukwekkend weekeinde. Ter nagedachtenis aan de overleden Richard Nieuwenhuizen. De grensrechter en voetbalvader, die bij een jeugdwedstrijd door nota bene een paar jeugdspelers werd doodgeschopt."  

"De amateurs herdachten voetballoos, maar bij veel amateurclubs stond de kantinedeur wijd open. Met bijeenkomsten ter overdenking en ter lering werd aandacht besteed aan de veenbrand die al jaren woedt in het amateurvoetbal. Overal bleek dat de complexiteit van het probleem een simpele eenduidige oplossing in de weg staat. "

"De profs herdachten Richard Nieuwenhuizen voetballend met rouwband, een minuut stilte en meestentijds met respectvol gedrag. Het maakte de attentiewaarde voor wat er is gebeurd bij SC Buitenboys B3-Nieuw Sloten B1 krachtiger."

Lees de volledige TeleVisie van Driessen in de betaalde online versie van De Telegraaf  (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).