1167856
Binnenland

Bedrijven: snel aanleg tunnel

Het bedrijfsleven vraagt minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) haast te maken met een definitief ’ja’ voor de aanleg van de Blankenburgtunnel bij Rotterdam.

Ondernemers zijn wat zenuwachtig geworden nu bewoners- en milieuorganisaties een ultieme poging doen om te voorkomen dat de zesbaanssnelweg er gaat komen.

„Het is de hoogste tijd om definitief te gaan bouwen. Er is genoeg gediscussieerd en onderzocht en telkens is de conclusie dat de tunnel de beste oplossing is voor de aanpak van de files tegen de laagst mogelijke kosten”, stelt Floris Liebrand van Transport en Logistiek Nederland (TLN)

„Ook wordt er voldoende aandacht besteedt aan een goede inpassing om eventuele negatieve milieueffecten te compenseren”, aldus Liebrand namens zeven organisaties, waaronder de Kamer van Koophandel, VNO-NCW, MKB-Nederland en verladersclub EVO.

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de aanleg van de tunnel en daartoe zal de directeur van Natuurmonumenten namens bewoners, boswachters en natuurclubs de resultaten van de flitsactie ’Duim omlaag tegen de Blankenburgtunnel’ overhandigen.

Lees verder in De Telegraaf Rotterdam