Nieuws
1168028
Nieuws

Van Persie: Dit is heel speciaal

Roberto Mancini beschikt over voorspellende gaven. De trainer van Manchester City vertelde in aanloop naar de stadsderby tegen Manchester United dat Robin van Persie het verschil maakt tussen de twee grootmachten en dat hij niet voor niets achter de handtekening van de Oranje-international joeg afgelopen zomer. Tevergeefs. En daarom kon de Italiaan op zijn ’wenken’ worden bediend door Van Persie, die City in blessuretijd de das om deed.

"Wazza (Wayne Rooney) vroeg of ik de bal ging voorzetten of direct op doel zou schieten. Ik koos voor het laatste", beschrijft Van Persie zijn winnende doelpunt. Niet zonder succes want via het been van Samir Nasri verdween de bal voor de derde keer achter doelman Joe Hart: 2-3.

Benauwde zege

Het was een benauwde ontsnapping van de Mancunians, die een 2-0 voorsprong door twee treffers van Rooney verspeelden. Van Persie: "City is een ploeg die altijd terugknokt. Dat wisten we. Het is heel speciaal om deze wedstrijd op deze dramatische manier te beslissen.”

"Extra speciaal is dat we de ongeslagen reeks van twee jaar van Manchester City in thuiswedstrijden hebben doorbroken”, vond Sir Alex Ferguson, die had genoten van een fantastische wedstrijd. "Terwijl ik op 3-0 zat te wachten, vocht City zich onverwacht terug tot 2-2. City leek de beloning te krijgen voor de gok alles op de aanval te zetten hoewel wij veel beter voetbalden. Gelukkig hebben wij Van Persie, en met hem zijn geweldige vrije trap.”