Nieuws/Binnenland
1168096
Binnenland

Halve ton voor jeugdopleiding Feyenoord

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord heeft maandag op de website van zijn club nogmaals zijn grote dank uitgesproken aan „investeerder en rassupporter” Michel Perridon. De eigenaar van computerbedrijf Trust heeft naar aanleiding van zijn 50e verjaardag een bedrag van 50.000 euro gedoneerd aan de jeugdopleiding van zijn geliefde club. „We gaan dit bedrag heel goed besteden”, liet Van Geel weten.

Afgelopen vrijdag ontstond er nog enige consternatie in en rond De Kuip toen het er even naar uitzag dat de erewedstrijd voor Perridon vanwege zijn verjaardag toch zou doorgaan op het stadionveld. De directie van De Kuip had ermee ingestemd om het speelterrein sneeuwvrij te laten maken. Dat leidde tot een opvallend pittige reactie van trainer Ronald Koeman, die het schandalig noemde dat de feestwedstrijd zou doorgaan ten koste van het veld. „Dank Stadion”, twitterde de oud-international cynisch.

Al snel na de boze uitbarsting van Koeman besloot Perridon van 'zijn' wedstrijd af te zien. Het geld dat hij ter ere van zijn verjaardag van zijn gasten kreeg, verdubbelde hij en schonk hij vervolgens aan de Feyenoord Academy.