Nieuws/Binnenland
1168097
Binnenland

Gemeente berust in veroordeling

De gemeente Stichtse Vecht gaat niet in beroep tegen de straf die de rechtbank in Utrecht maandag oplegde vanwege een dodelijk ongeluk in Tienhoven. De rechtbank legde een boete op van 22.500 euro waarvan 7500 euro voorwaardelijk omdat de gemeente schuld heeft aan een motorongeluk waardoor in maart 2009 twee vrouwen omkwamen.

De rechtbank oordeelde dat de gemeente de Nieuweweg in Tienhoven zo slecht heeft onderhouden dat de motor van de vrouwen is onderuitgegaan.

De gemeente erkende maandag dat er destijds beoordelingsfouten zijn gemaakt in het wegbeheer en biedt de nabestaanden daarvoor excuses aan. „De uitspraak 'dood door schuld' heeft ons enorm geraakt”, liet het college van burgemeester en wethouders in een reactie weten. „We hebben altijd naar beste vermogen invulling willen geven aan het wegbeheer. De uitspraak van de rechter is een meer dan belangrijke aansporing om dit te blijven doen.”

„Het college vindt het verschrikkelijk dat dit is gebeurd”, zo staat in een verklaring. „Mede wegens het leed van de nabestaanden heeft de gemeente maandag besloten de uitspraak te aanvaarden en geen hoger beroep in te stellen.”