Nieuws/Buitenland
1168130
Buitenland

Meisje (2) kan voor het eerst lachen

Een meisje wier tong niet stopte met groeien, kan nu op 2-jarige leeftijd voor het eerst lachen dankzij operaties.

Olivia Gillies uit het Engelse Welwyn Garden City werd geboren met het Beckwiths Wiedeman Syndroom. Ze kon hierdoor niet eten of praten. Voorbijgangers vroegen op straat aan de ouders of het meisje haar tong uitstak. Dat schrijft Daily Mail.

Dankzij drie operaties is het syndroom nu onder controle en kan Olivia door het leven gaan als een 'normaal' meisje.

Dokters hadden het syndroom al ontdekt toen het meisje nog in de baarmoeder zat tijdens een 4D scan in het ziekenhuis. Olivia werd uiteindelijk via de natuurlijke weg geboren. "Ik kon haar niet zien toen ze was geboren omdat ze direct haar ademhaling moesten nakijken. Maar mijn man stuurde me een foto via de telefoon en mijn hart smolt direct. Ja, haar tong was erg groot en stak uit haar mond maar ze was even prachtig als mijn andere kinderen en ik kon niet wachten tot ik haar mocht vasthouden."

De eerste zes weken moest de baby in het ziekenhuis blijven omdat ze voeding kreeg via een infuus. De grootste angst van haar ouders was dat Olivia zou stikken vanwege haar tong.

Nu kan het meisje niet meer stoppen met lachen en leert ze eten en praten. "We vonden haar al mooi hiervoor, maar mijn hart smelt om haar nu te zien glimlachen. Ze heeft zoveel meegemaakt en is altijd een gelukkig meisje. Maar dankzij haar mooie lach is dat nu ook aan de buitenkant te zien."