Nieuws/Buitenland
1168150
Buitenland

Duitsland wijst Syrische diplomaten uit

Duitsland heeft maandag vier medewerkers van de Syrische ambassade uitgewezen. De maatregel is onderdeel van het beleid om de banden met het regime van de Syrische president Bashar al-Assad sterk te beperken.

„We geven een duidelijke boodschap met de uitzetting van vier diplomaten van de Syrische ambassade, door de relaties met het Assad-regime tot een absoluut minimum te beperken”, aldus minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle in een verklaring.

In mei had Duitsland al de Syrische ambassadeur uitgewezen. Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje deden hetzelfde na het bloedbad in de regio Houla ten noorden van de stad Homs, dat meer dan 100 mensen het leven kostte.

In februari al zette Duitsland vier andere Syrische diplomaten het land uit. Dat gebeurde na de arrestatie van twee mannen op verdenking van spionage in Duitsland van tegenstanders van het regime in Syrië.

In een interview zei Westerwelle maandag te geloven dat de dagen van Assad zijn geteld. „We rekenen erop dat de oppositionele Nationale Coalitie stabiel blijft en spoedig instituties ontwikkelt voor de politieke overgang”, voegde hij eraan toe.