Nieuws/Binnenland
1168151
Binnenland

Tandzorgverzekeraar wil markt openbreken

Een nieuwe tandzorgverzekeraar betreedt maandag de Nederlandse markt onder de naam JOOiN. Het is de eerste verzekeraar die een aanvullende verzekering zonder een basisverzekering aanbiedt. ,,We hopen met ons product ook de markt een beetje opener te maken'', zeggen initiatiefnemers Koen Clement en Casper Bijleveld.

,,Sinds de invoering van de basiszorgverzekering is er nauwelijks vernieuwing geweest'', menen de oprichters. Zij verwijzen daarbij naar de grote dominantie van de vier grote verzekeraars: Achmea, CZ, Menzis en VGZ. ,,Mensen betalen teveel voor hun huidige tandzorgverzekering en krijgen als ze het echt nodig hebben bijna niets uitgekeerd'', verklaart Bijleveld.

Voor mensen met een gezond gebit, voor wie een aanvullende verzekering dus niet nodig is, biedt JOOiN een ongevallenverzekering. Voor 1 euro per maand hebben deze klanten een dekking van 1000 euro. JOOiN claimt als eerste transparantie te bieden in wat de kosten zijn voor administratie en distributie en welke premie er netto overblijft voor de verzekeraar.