Nieuws/Binnenland
1168160
Binnenland

Wind belemmert verslepen gestrand schip

Hevige wind en hoge golven zorgen ervoor dat het gestrande vrachtschip Ocean Victory maandag niet naar een haven kan worden versleept. Bergingsinspecteurs besloten eerder maandag het vaartuig in de avond vanaf de Noordzee naar IJmuiden te slepen, maar in verband met de veiligheid is toch besloten pas dinsdagochtend te beginnen met de bergingsoperatie.

Dat meldde het Kustwachtcentrum maandagmiddag. Het vaartuig ligt voor anker op ongeveer 3 kilometer uit de kust van Zandvoort. Het ligt daar veilig en niemand in de weg. De ongeveer 20 bemanningsleden blijven aan boord.

Naar verwachting is de wind dinsdagochtend afgenomen tot kracht 3. Maandag blijft het waarschijnlijk de hele dag en avond windkracht 6 op zee. Als alles volgens plan verloopt, worden dinsdagochtend vanaf 08.00 uur de ankers van de Ocean Victory opgehaald waarna vier sleepboten het schip naar IJmuiden slepen.

Het vrachtschip raakte zondagavond in de problemen toen een ketting van een boei in de schroef terechtkwam. Hulpdiensten hadden door de harde noordwestenwind en de hoge golven zondagnacht grote moeite te voorkomen dat het stuurloos geraakte schip zou vastlopen.