Nieuws
1168164
Nieuws

Vilanova: Messi kan meer dan scoren

Coach Tito Vilanova roemt Lionel Messi niet alleen om zijn doelpunten, maar vooral om zijn kwaliteiten als speler. „Hij is nog zo jong en geeft ons zo al zo veel. Ook tegen Sevilla hielp hij mee in de verdediging. Hij heeft veel meer kwaliteiten dan doelpunten maken.”

De Argentijnse dribbelkoning loste de Duitser Gerd Müller af als productiefste speler in een kalenderjaar. Door in Sevilla twee keer te scoren tegen Betis zette Messi zijn teller op 86 goals, één meer dan 'Der Bomber' van Bayern München en 'die Mannschaft' 40 jaar geleden in 1972.

"Paar erbij"

"Het lijkt bijna onmogelijk om zo veel te scoren. Laten we hopen dat hij er dit jaar nog een paar aan zijn record kan toevoegen”, aldus Vilanova. De eerstvolgende mogelijkheid is woensdag, wanneer Barça voor de Spaanse beker aantreedt tegen Cordoba.

"Het is een geschenk hem te zien spelen. Het ziet er allemaal zo makkelijk uit. Ik denk dat zijn records pas in de toekomst de juiste waardering krijgen, als pas echt duidelijk is hoe goed hij was”, meent sportdirecteur Andoni Zubizarreta van de Spaanse topclub.

De 25-jarige Messi maakte dit jaar 74 doelpunten voor zijn club Barcelona, waarvan 56 in de competitie, 14 in de Champions League, 3 in de Spaanse beker en 2 in de Super Cup. De overige 12 scoorde hij als international voor het team van Argentinië. Müller verdeelde in zijn topjaar 1974 de doelpunten ook over zijn club Bayern München (72) en het Duitse elftal (13). Zijn beroemdste doelpunt wellicht maakt hij in de finale van het WK voetbal, toen hij de 2-1 scoorde tegen het Nederlands eltal.