Nieuws
1168187
Nieuws

Opvolging Verdaas duurt nog even

Over de opvolger van PvdA-staatssecretaris Co Verdaas van Economische Zaken komt pas na het weekeinde duidelijkheid. Naar verwachting zal de PvdA in de loop van volgende week een nieuwe kandidaat voordragen. Premier Mark Rutte kon vrijdag nog geen uitsluitsel geven. „Zo snel mogelijk”, was het enige wat hij in zijn wekelijkse persconferentie over de opvolging kwijt wilde.

Verdaas trad donderdag af omdat er vraagtekens waren bij zijn declaratiegedrag in zijn vorige functie van gedeputeerde van Gelderland. Hij declareerde ritjes die hij niet gemaakt had om te verbloemen dat hij niet in Nijmegen woonde, zoals hij formeel voorgaf, maar in Zwolle, dus buiten de provincie.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken zei vrijdag na de ministerraad geen idee te hebben wie zijn nieuwe staatssecretaris wordt. De VVD-bewindsman ontkende wel dat hij een slechte relatie zou hebben met PvdA-Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer. In het geruchtencircuit wordt zij als kandidaat voor de vacature genoemd, net als haar fractiegenoot Martijn van Dam. „Ik heb altijd prettig met Hamer samengewerkt”, zei Kamp.