Nieuws
1168194
Nieuws

Huawei breidt uit in Europa

De Chinese telecomgigant Huawei ziet de Europese markt wel zitten. Het bedrijf heeft aangekondigd het aantal werknemers in dit werelddeel de komende jaren te zullen verdubbelen.

Binnen drie tot vijf jaar hoopt het bedrijf in Europa zo'n 14.000 werknemers te hebben. Momenteel heeft het zo'n 7.000. Daarnaast wil het €70 miljoen investeren in het bouwen van een onderzoekslab in Finland. Hoewel dat nogal ver van de rest van Europa is, kan het bedrijf hiermee profiteren van de expertise in het gebied. De Finse telefoonproducent Nokia ontsloeg namelijk enige tijd terug duizenden werknemers. Er loopt dus veel talent rond in het land op het gebied van mobiele telefonie.

De interesse in Europa speelt al langer bij het Chinese bedrijf, maar is verhoogd door de recente controverse in de Verenigde Staten en Australië. Er werd in deze landen gesuggereerd dat het banden heeft met het Chinese leger en hierdoor geen overheidscontracten zou mogen krijgen. In Europa werden deze aantijgingen al vrij snel naar het rijk der fabeltjes verwezen.